CHILIS BAB

2024.11.28

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 ml paradicsomlé
  • 300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv)
  • 500 g vörösbab (kb. 2 konzerv)
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • Habanero paprika ízlés szerint( lehet hegyes erős paprika is)


Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olajon (vagy amin szeretnénk) elkezdjük párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
  2. A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, és darált erőspaprikát. Ha már késznek tűnik a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Kis keverés után felöntjük a paradicsomlével. A megadott mennyiség nem pontos, a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt.
  3. Elkezdjük főzni, és közben hozzáadjuk a borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk. A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el