Csokoládédarabkás Keksz

2024.11.29

Hozzávalók:

  • 200g cukor
  • 175 g vaj
  • 2 db tojás
  • 275 g finomliszt
  • 1 teáskanál vanília kivonat (őrlemény)
  • 1 tk sütőpor
  • 150 g étcsokoládé (pasztilla)

Elkészítés

  1. A  cukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyesével hozzáütjük a tojásokat is.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliaőrleményt, a sütőport és az egészet csomómentesre keverjük.
  3. Beleszórjuk a csokoládépasztillákat, és összeforgatjuk a tésztával, hogy egyenletesen eloszoljanak.
  4. Egy fagylaltos kanalat olajjal bekenünk, és azzal adagoljuk a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsire. Nem kell szétlapogatni: a keksz lényege, hogy a hő hatására magától fog szétfolyni, így nyeri el jellegzetes formáját. Pont ezért ügyeljünk rá, hogy viszonylag messze legyenek egymástól a tésztagombócok.
  5. 175°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 12 percre. Ezalatt a tésztagombócok szétfolynak, majd a bennük lévő sütőpor miatt picit megdagadnak, végül összeesnek - így lesz tökéletes az állaga.
  6. Hidegen és melegen egyaránt isteni, együk magában, vagy tunkoljuk kedvünk szerint bármibe.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el