A lisztet egy nagy tálban összeszitáljuk a sütőporral.
Hozzászórjuk a cukrot, ezzel is elkeverjük.
Beleütjük a tojást, ráöntjük a tejet, és jól összedolgozzuk a tésztát.
Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk.
Közben 1,5cm vastagságúra nyújtjuk tésztát. Kerek szaggatóval először a nagy korongokat szúrjuk ki, majd pici pogácsaszaggatóval a közepét (ez lehet egy pohár vagy a habkinyomónk vége is, csak vékony éles széle legyen). Utána egyből mehetnek a forró olajba sülni a lyukas tésztakorongok 2-3 percre oldalanként. Kicsit buborékos lehet a tetejük.
Sütés után forgassuk ízlés szerint kristálycukorba a fánkokat. Frissen tálaljuk.
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.
Haladó beállítások
Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.