Egyszerű fánk

2024.11.29
  • 300 g finomliszt
  • 1 ek sütőpor
  • 60 g cukor
  • 6 csepp vanília kivonat(ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • 1.2 dl tej/tejföl
  • 3 dl napraforgó olaj


A lisztet egy nagy tálban összeszitáljuk a sütőporral.


Hozzászórjuk a cukrot, ezzel is elkeverjük.


Beleütjük a tojást, ráöntjük a tejet, és jól összedolgozzuk a tésztát.


Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk.


Közben 1,5cm vastagságúra nyújtjuk tésztát. Kerek szaggatóval először a nagy korongokat szúrjuk ki, majd pici pogácsaszaggatóval a közepét (ez lehet egy pohár vagy a habkinyomónk vége is, csak vékony éles széle legyen). Utána egyből mehetnek a forró olajba sülni a lyukas tésztakorongok 2-3 percre oldalanként.    Kicsit buborékos lehet a tetejük.


Sütés után forgassuk ízlés szerint kristálycukorba a fánkokat. Frissen tálaljuk.

  

jó étvágyat hozzá!
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el