Egyszerű Sajtos Pogácsa

2025.02.26

Hozzávalók: 3dkg élesztő

1tk cukor

1dl tej

50dkg liszt

25dkg margarin

2tk só

2db tojássárgája

1.75dl tejföl

10dkg reszelt sajt


Elkészítés


  1. A sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított, cukros tejben/vízben.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen, konyharuhával lefedve a duplájára kelesztjük a tésztát.
  3. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk és háromszor meghajtogatjuk a megkelt tésztát, mindig egy irányban. A hajtogatások között 20-30 percig pihentetjük.
  4. Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra. Megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk), majd lisztbe mártott, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Miután a tepsibe tettük a pogácsákat, még 10 percig kelesztjük.(Elhagyható)
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el