
Egyszerű Sajtos Pogácsa
2025.02.26
Hozzávalók: 3dkg élesztő
1tk cukor
1dl tej
50dkg liszt
25dkg margarin
2tk só
2db tojássárgája
1.75dl tejföl
10dkg reszelt sajt
Elkészítés
- A sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított, cukros tejben/vízben.
- A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen, konyharuhával lefedve a duplájára kelesztjük a tésztát.
- Lisztezett munkalapon kinyújtjuk és háromszor meghajtogatjuk a megkelt tésztát, mindig egy irányban. A hajtogatások között 20-30 percig pihentetjük.
- Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra. Megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk), majd lisztbe mártott, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Miután a tepsibe tettük a pogácsákat, még 10 percig kelesztjük.(Elhagyható)
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!!