
GYORS LÁNGOS
2024.11.28
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 1 dl tej
- 220 ml víz
- 20 g friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 9 g só
- 5 dl napraforgó olaj
- Az élesztőt elkeverjük a cukorral, egy teáskanál liszttel, és felöntjük langyos tejjel. Tíz perc alatt felfut. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a sót, a felfutott élesztőt és a vizet. Alaposan kidagasztjuk, amíg sima és fényes lesz a tészta. Fontos, mert nyújtásnál így nem fog szakadni.
- Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, nagyjából egy óra alatt.
- Szedjük egyenlő darabokra a tésztát, formázzuk ki, majd pihentessük 10 percig. Tegyük fel melegedni az olajat, és mikor már forró, kezdjük el olajos kézzel nyújtani a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára, majd csepegtessük le.
- Ízlés szerint tálaljuk.