GYORS LÁNGOS

2024.11.28

Hozzávalók

  • 500 g finomliszt
  • 1 dl tej
  • 220 ml víz
  • 20 g friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 9 g só
  • 5 dl napraforgó olaj


  1. Az élesztőt elkeverjük a cukorral, egy teáskanál liszttel, és felöntjük langyos tejjel. Tíz perc alatt felfut. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a sót, a felfutott élesztőt és a vizet. Alaposan kidagasztjuk, amíg sima és fényes lesz a tészta. Fontos, mert nyújtásnál így nem fog szakadni.
  2. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, nagyjából egy óra alatt.
  3. Szedjük egyenlő darabokra a tésztát, formázzuk ki, majd pihentessük 10 percig. Tegyük fel melegedni az olajat, és mikor már forró, kezdjük el olajos kézzel nyújtani a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára, majd csepegtessük le.
  4. Ízlés szerint tálaljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el