
Rakott Milánoi
2024.11.28
Hozzávalók
- 50 dkg makaróni
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg gomba
- 50 dkg sűrített paradicsom
- 150 g tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt (reszelt)
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Feltesszük a vizet melegedni a tésztának, ha felforrt, kifőzzük benne a makaróni tésztát.
- Apró kockákra vágjuk a hagymát, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- A darált húst megpirítjuk a hagymán, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.
- Amíg a hús pirul, megpucoljuk, és felszeleteljük a gombát, majd a húshoz adjuk.
- Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, oregánóval ízesítjük.
- Miután összeforrt, a megfőtt tésztával összekeverjük, a kis pohár tejfölt a tetejére öntjük, és mehet a sütőbe épp csak annyi időre, hogy a tejföl pirulni kezdjen.
- Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!