Rakott Milánoi

2024.11.28

Hozzávalók

  • 50 dkg makaróni
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg gomba
  • 50 dkg sűrített paradicsom
  • 150 g tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet melegedni a tésztának, ha felforrt, kifőzzük benne a makaróni tésztát.
  2. Apró kockákra vágjuk a hagymát, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. A darált húst megpirítjuk a hagymán, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.
  4. Amíg a hús pirul, megpucoljuk, és felszeleteljük a gombát, majd a húshoz adjuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, oregánóval ízesítjük.
  6. Miután összeforrt, a megfőtt tésztával összekeverjük, a kis pohár tejfölt a tetejére öntjük, és mehet a sütőbe épp csak annyi időre, hogy a tejföl pirulni kezdjen.
  7. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.


JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el