
Túrós Gombóc
2024.11.28
Hozzávalók
- 0.5 kg tehéntúró(lehet csokoládé vagy nutella)
- 3 db tojás
- 70 g búzadara
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg zsemlemorzsa (vagy dara)
- 2 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
- 5 dkg porcukor (a tálaláshoz)
- 1 dl tejföl (a tálaláshoz)
Elkészítés
- A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
- 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majdvizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
- Bő, forrásban lévővízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
- Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!